

Ei mikään staattinen esite – Vastasimme nuoren kohderyhmän toiveisiin interaktiivisilla elementeillä
— ”Somepanostusten sijaan halusimme verkkosivuston, joka toimii kampanjan ytimessä ja houkuttelee nuoria tutustumaan toimialaan.”
Moni yritys panostaa verkkosivujen ilmeeseen ja rakenteeseen, mutta lopputulos on digitaaliseksi paketoitu esite. Se kertoo kyllä tuotteista ja arvoista, mutta ei auta, ohjaa eikä houkuttele jatkamaan selailua. Vuorovaikutteinen verkkosivu sen sijaan toimii kuten hyvä myyjä: tunnistaa asiakkaan tilanteen, kysyy oikeita kysymyksiä ja ehdottaa seuraavaa askelta.
Aiemmassa kirjoituksessamme Vuorovaikutteinen verkkosivusto tuottaa enemmän liidejä – tässä syy miksi kerroimme, miten yksisuuntaisesta viestinnästä siirrytään kohti osallistavaa, konvertoivaa tekemistä. Nyt pureudumme siihen, miten tuo muutos rakennetaan käytännössä – askel kerrallaan, kävijän näkökulmasta.
1. Testit ja visat auttavat käyttäjää oivaltamaan tarpeensa
Kävijä ei aina tiedä, mitä tarvitsee. Hyvin suunniteltu testi sekä viihdyttää että toimii asiakkaan tukena. Se auttaa hahmottamaan omaa tilannetta ja ohjaa relevantin ratkaisun äärelle. Samalla se antaa sivuston ylläpitäjälle dataa kävijän tilanteesta ja kiinnostuksen kohteista. Kun verkkosivusto kysyy ensin ja kertoo vasta sitten, syntyy tunne vuorovaikutuksesta – ei myyntipuheesta.
2. Tuote- ja palveluvalitsimet nopeuttavat oikean vaihtoehdon löytämistä
Valikoima voi olla laaja, mutta asiakkaalla ei ole aikaa tai halua kahlata läpi kaikkea. Fiksut valintakoneet johdattavat kävijää juuri häntä kiinnostavan sisällön tai ratkaisun pariin. Tällainen toiminnallisuus ei vain paranna käyttökokemusta, vaan vähentää turhaa selailua ja tuo konversiopisteet lähemmäksi.
Lue lisää aiheesta: Verkkosivukävijäistä liidiksi
3. Pelillisyys koukuttaa ja jättää muistijäljen
Kevyet pelilliset elementit kuten minipelit, onnenpyörät tai kampanjavisat aktivoivat kävijää uudella tavalla. Ne voi valjastaa esimerkiksi uutiskirjetilausten kasvattamiseen tai tekemään digikampanjasta mieleenpainuvamman. Pelillisyys tuo verkkosivulle elämää ja energiaa, ja palkitsee kävijän.
Esimerkki: Selkäliiton liikuntapyörä
4. Kyselyt ja palautekanavat rakentavat luottamusta
Yhä useampi kävijä haluaa vaikuttaa ja tulla kuulluksi. Kun annat mahdollisuuden palautteenantoon tai kysyt suoraan, mitä kävijä toivoo näkevänsä seuraavaksi, keräät paitsi dataa omaan kehitystyöhösi myös luot suhdetta asiakkaaseen. Samalla vahvistat mielikuvaa siitä, että olet kiinnostunut juuri hänen tarpeistaan.
5. 3D ja animaatiot konkretisoivat sen mitä kuvilla ei voi kertoa
Monimutkaisten tuotteiden tai palveluiden esittelyssä pelkät kuvat tai tekstit eivät aina riitä. Laadukkaat 3D-visualisoinnit ja animaatiot tuovat tuotteesi, brändisi ja tarinasi eloon tavalla, joka vangitsee katsojan huomion ja saa ideasi loistamaan. Olemme luoneet asiakkaillemme 3D-animaatioita esimerkiksi havainnollistamaan tuotteiden kokoamista, käyttöä ja turvallisuutta tavalla, joka tekee opastuksesta vaivatonta ja houkuttelevaa. Tämä auttaa asiakkaita ymmärtämään tuotteen mahdollisuudet ja nopeuttaa ostopäätöstä.
Esimerkki: Sella living – ulkorakennuksen suunnittelutyökalu
Toivottavasti olemme onnistuneet avaamaan silmäsi sen suhteen, että verkkosivusto voi olla enemmän kuin esite. Kun sen suunnittelussa painotetaan käyttäjälähtöisyyttä, vuorovaikutteisuutta ja toimintaa tukevaa teknologiaa, siitä voi tulla yrityksen paras myyjä. Vähintäänkin parhaan myyjäsi erinomainen apulainen. Ja tämän voit kertoa toimitusjohtajallekin: aktiivinen, konversioita tukeva sivusto ei vain paranna asiakaskokemusta, vaan kasvattaa tulosta.
Me J&Co:lla luomme näitä ratkaisuja yhdistämällä korkean teknisen osaamisemme, kehittämämme toimivat alustat ja taidokkaan visuaalisen suunnittelun. Tuloksena syntyy verkkopalveluja, jotka paitsi näyttävät hyvältä myös toimivat, kysyvät, ehdottavat ja myyvät.
— ”Somepanostusten sijaan halusimme verkkosivuston, joka toimii kampanjan ytimessä ja houkuttelee nuoria tutustumaan toimialaan.”
"*" näyttää pakolliset kentät